Ne širite paniku!

15:47 29. 11. 2020. FoNet | Spomenka Vlatković

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović kaže da su kritike koje je uputio Pokret „Oslobođenje” Mlađana Đorđevića u vezi s projektom “Jadar” pokušaj izazivanja panike kod građana zarad prikupljanja političkih poena, i da će taj projekat biti realizovan uz poštovanje najviših evropskih standarda.

“Zaštita životne sredine, razvoj i privredni rast mogu zajedno, i to je put za bolju budućnost Srbije. Nemojte širiti strah kod građana da biste dobili neki politički poen i skrenuli pažnju na sebe, tako što ćete napadati predsednika Srbije i Vladu Srbije”, poručuje Mihajlović.

U saopštenju ističe da je projekat “Jadar“ novi projekat u rudarskom sektoru Srbije, koji će se realizovati uz primenu najmodernih tehnologija i poštovanje najviših evropskih standarda u oblasti zaštite životne sredine.

“Radna grupa Vlade koju toliko napadate, a da nije ni počela s radom, formirana je upravo zbog toga što je projekat 'Jadar' veliki i važan projekat za budućnost Srbije. Ovo telo će okupiti na jednom mestu sve koji mogu da pomognu svojim iskustvom i znanjem, bez obzira da li su stalni članovi ili se pozivaju kao posmatrači, jer sve što se radi mora da bude po najvišim evropskim i svetskim standardima kad je reč o ekologiji”, navodi ministarka Mihajlović. (kraj) sv/nm

Share: