Ispoštovati obećanje Vučiću!

17:15 05. 12. 2020. FoNet

Beograd - Potrebno je tri godine od sada da dobijemo kompletnu železničku stanicu, ali imamo stotine kuća koje su eksproprisane pre nekoliko decenija i nisu porušene, što je sklop pravnih problema u koje smo ušli kad smo postakli ove investicije, izjavio je Tomislav Momirović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, obilazeći radove na izgradnji železničke stanice Beograd Centar.

Momirović je rekao da će avgusta 2021. biti završena ova faza radova, čija je vrednost oko 11 miliona evra.

Brzo ulazimo u pregovore sa Svetskom bankom i odmah ulazimo u narednu fazu radova, dodao je.

"Posle toga ide ono što mene čini jako ponosnim, kvalitetna realizacija javno-privatnog partnerstva, gde će privatni investitor izgraditi železničku infrastrukturu, u smislu železničke zgrade i prijema putnika, a on će dobiti deo koji će moći da komercijalizuje za svoje potrebe", najavio je ministar.

Za taj deo investicije bužet Srbije i građani "neće izdvojiti ni dinar, a imaće izuzetno kvalitetnu širu infrastrukturu", naglasio je Momirović.

On je apostrofirao da ima "dosta problema" na izgradnji koridora Beograd - Novi Sad, ali će radovi biti završeni do kraja sledeće godine, najpre zato što smo "mi to platili i očekujemo da ono što smo platili bude kvalitetno završeno, i mi ćemo se do kraja sledeće godine voziti 200 km/h na toj pruzi".

Nadalje, strani partneri koji izvode radove su javno obećali predsedniku republike Aleksandru Vučiću da će ispoštovati rokove, podvukao je Momirović.
"Mi kao Vlada nećemo dozvoliti, makar u našoj zemlji, da se tako lako prelazi preko obećanja datih našem najvišem političkom vrhu", ukazao je Momirović i pojasnio da izvođači više nikada ništa neće raditi u Srbiji ukoliko radovi ne budu završeni na vreme ili on više neće biti ministar. (kraj) dep

Share: