Izvanredna vest iz Brisela

23:30 05. 12. 2020. FoNet | Jadranka Stanimirović

Beograd - Srbija je potpuno zaustavila pridruživanje Evropskoj uniji, a isključivi krivac za to je režim Srpske napredne stranke (SNS) ocenio je danas predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović i istakao da je poruka Brisela da Srbija mora da postane država u kojoj se mora slobodno glasati i gde mora vladati pravo, izvanredna vest za svakog građanina.

"Vlast krade izbore i angažuje mafiju da onemogući slobodno glasanje građana. Nezavisnost sudova i samostalnost tužilastva je urušena. Dosta sudija i tužilaca su postali političko oruđe režima. Režimski mediji brutalno nasrću na svakoga ko kritikuje vlast. Nezavisni mediji proglašeni su izdajnicima. Na stubu srama su veliki umetnici, profesori, novinari, opozicioni političari i svako ko se usudi da kaže istinu o brutalnosti zloupotrebe vlasti režima SNS", istakao je Zelenović.

On ističe da posle trideset godina od uspostavljanja parlamentarne demokratje u Skupštini Srbije nema opozicije. Prema njegovim rečima, parlament je leglo prostakluka i instrument verbalnog linča političkih protivnika.

Očigledno je da je Evropska unija stavila do znanja srpskim vlastodršcima da ovako više neće moći, dodao je Zelenović. (kraj) js/dpv

Share: