Poštovati Ustav i zakone

15:20 06. 12. 2020. FoNet

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac uveren je da će uskoro doći do dijaloga vlasti i opozicije, uz posredovanje Evropske unije, o uspostavljanju uslova za poštene i slobodne izbore u Srbiji.

Lutovac za N1 ističe da sve ono što opozicija zamera vlastima, zamera i Evropska komisija u svojim izveštajima o napretku Srbije u EU integracijama.

"Jedino što opozicija traži jeste da se sprovode Ustav i zakoni, i možemo da razgovaramo samo o tome kako da se to što je zapisano u Ustavu i zakonima sprovede u praksi", poručuje Lutovac.

Podseća da je Savez za Srbiju transformisan u Udruženu opoziciju Srbije, labaviju formu saradnje koja podrazumeva da se svaka opoziciona stranka obraća svojim biračima, ali i da opozicija formuliše zajedničke zahteve prema vlasti i EU koja bi trebalo da posreduje u dijalogu o uspostavljanju uslova za slobodne i poštene izbore u Srbiji.

Osim slobodnih medija, prema mišljenju Lutovca, treba razgovarati i o vladavini prava, odnosno o tome da građani mogu da glasaju tajno, slobodnom voljom i bez pritisaka, a zatim i o formiranju administracije koja će ceo taj proces da prati i da sprečava zloupotrebu državnih i društvenih resursa. (kraj) lj/nm

Share: