Milioni za sijalice u NBS

00:00 12. 12. 2020. FoNet | Velimir Ilić

Beograd - Pokret "1 od 5 miliona" ocenio je danas da guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković kroz javne nabavke "troši stotine miliona dinara narodnih para na nameštaj, sijalice, tepihe, avio karte i hotelski smeštaj" dok ljudi u Srbiji "nemaju gde da se leče, umiru čekajući na lekarsku pomoć", a hiljade ih je ostalo bez posla.

"U planu javnih nabavki NBS za 2020. godinu stoje neverovatne stavke i vrtoglavi novčani iznosi", istče u saopštenju taj pokret, navodeći da je planirana "nabavka i ugradnja novih savremenih svetiljki u iznosu od 11 miliona dinara, zamena hodničkih svetiljki sa savremenim svetiljkama od 45 miliona dinara, i zamena postojećih kancelarijskih svetiljki od čak 70 miliona dinara".

"Dakle, za nove lampe ukupno 126 miliona dinara", navodi se u saopšternju i ističe da je to više od milion evra.

Dodaje se da je za nameštaj u odmaralištima NBS planirano 10 miliona dinara, za ugostiteljski nameštaj 10 miliona, a za ugostiteljsku opremu 20 miliona dinara, dok bi novi tepisi trebalo bi da budu plaćeni osam miliona.

Za bojlere u Nemanjinoj 17 oko planirano je 4,5 i po miliona, za sredstva za ličnu higijenu čak 17.600.000 dinara, a za “papire razne” 20 miliona dinara.

U saopštenju, uz koje su medijima dostavljeni faksmili o planiranim javnim nabavkama, ističe se da je za avio prevoz i hotelski smeštaj u inostranstvu planirana suma od 60 miliona dinara. (kraj) vip/dpv

Share: