Lavrov u Istočnom Sarajevu

18:52 14. 12. 2020. FoNet

Istočno Sarajevo - Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov dvodnevnu posetu regionu počeo je danas u Istočnom Sarajevu, sastankom sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom i rukovodstvom Republike Srpske.

Ministra Lavrova dočekali su Dodik i Željka Cvijanović, predsednik RS.Osim Dodika i Cvijanovićeve, u razgovoru s ruskim šefom diplomatije učestvovali su predsednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović i predsednik Vlade Radovan Višković, članovi kolegijuma oba doma Parlamentarne skupština BiH Nebojša Radmanović i Nikola Špirić, kao i predsedavajući Saveta ministara Zoran Tegeltija.

Dodik je prethodno rekao da očekuje da bude potvrđeno međusobno razumevanje Srpske i Rusije, koja nikada nije ugrozila teritorijalni integritet BiH nego je smatrala da treba da zaštiti sve delove u skladu sa Dejtonom.

On je naveo da je Lavrov jedan od retkih diplomata u svetu koji do u detalje razume situaciju u BiH i dodao da veruje da će biti potvrđena i ekonomska saradnja Rusije i Srpske koja nije bila mala, javio je TV Most.

"Lavrova ću sutra na Predsedništvu BiH, gde sede i Šafik Džaferović i Željko Komšić, pitati kakav je to njegov i ruski maligni uticaj, jer Komšić koristi svaku priliku da kaže da on i Rusija utiču maligno na BiH. Ja ću tako početi sastanak, jer ja vodim sastanak", izjavio je Dodik. 

Posle sastanka najavljena je konferencija za novinare. (kraj) dep

Share: