Vredna donacija UAR

16:50 25. 12. 2020. FoNet

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na vojnom aerodromu Batajnica danas dočekao avion sa medicinskom opremom za koju je rekao da je "lična pomoć našeg velikog prijatelja šeiha Muhameda bin Zajeda al Nahjana", da je donacija namenjena građanima Srbije u vreme pandemije, a da se njome može opremiti "cela jedna bolnica".

Po njegovim rečima, donacija višemilionske vrednosti, u evrima, sastoji se od aparata, poput magnetne rezonance, koja košta više od milion evra, slajsnog skenera, rentgen aparata, respiratora, do potrošne robe počev od 30 000 skafandera.

"Pomoć je bez dinara, i prevoz je organizovao naš veliki prijatelj šeik Muhamed i beskrajno smo zahvalni i njemu, i Ujedinjenim Arapskim Emiratima", rekao je Vučić.

Pojasnio je da je reč o opremi koja je dovoljna za kompletno opremanje jedne kovid bolnice. Oprema će biti smeštena u magacin i raspoređivaće se "tamo gde je potrebno".

U odgovoru na pitanja novinara, Vučić je naveo da nove isporuke vakcina Fajzer-Bionteka stižu 4. i 11. januara 2021. godine. Upitan koju vakcinu on čeka, Vučić je izjavio "bilo koju", da će na raspolaganju biti cepiva više proizvođača i da će "neki iz Vlade" primiti vakcine i time pokazati i dokazati da su one ispravne "budući da pojedinci govore da premijerka (Ana) Brnabić nije primila vakcinu protiv kovida, nego nešto drugo", prenose Večernje novosti u onlajn izdanju.

Vučić je naglasio da bi u roku od sedam dana trebalo da bude otvoren prvi renovirani blok Infektivne klinike, što je "velika vest", dok će za nekoliko dana biti postavljen kamen temeljac za izgradnju Kliničkog centra Vojvodine.

"Mi smo mala zemlja, ali ispostavilo se da smo uspeli mnogo više od većih zemalja. Među prvima smo po vakcinaciji i na nedeljnom nivou dobijamo vakcine. Polako, ali sigurno, zadaćemo snažan udarac koroni i, naravno, pobedićemo", konstatovao je Vučić. (kraj) dep

Share: