Ne sme sve u javnost

19:11 21. 01. 2021. FoNet

BEOGRAD - Ministar za brigu o porodici i demografiji Ratko Dmitrović izjavio je danas da se to ministarstvo aktivno uključilo u slučaj oduzimanja dece Đorđu Joksimoviću iz Kragujevca, da se ovom situacijom u javnosti "manipuliše", a na svom tviter nalogu napisao da je "priča veoma složena i teška", te da "iz više razloga ne sme sve u javnost".

Dmitrović je saopštio da je odluka Centra za socijalni rad u Kragujevcu potvrđena na nekoliko sudskih instanci, a da je on razgovarao sa direktorom centra Vladom Jovanovićem i još nekoliko osoba "u potpunosti upoznatih s tim slučajem", uključujući ljude bliske Đorđu Joksimoviću.

Ovde nema krivaca, naveo je.

"Sve što se u ovom slučaju preduzima ima za cilj zbrinjavanje dece. Sve je za njihovo dobro. Slika koja je stvorena u javnosti, i dalje se stvara, kako neko ima zlu nameru da roditeljima iz obesti uzme decu, čak se spominje i usvajanje u inostranstvu, dokaz je potpunog nepoznavanja činjenica ili svesnog manipulisanja", poručio je on.

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, na čijem sam čelu, aktivno se uključilo u ovaj slučaj i uradićemo sve što možemo, skupa s drugima, da deca Đorđa Joksimovića rastu kao sva druga deca.

"Ne zalećite se. Ne sudite. Istina je mozaik, dobija se slaganjem više delova. Film je život, ali život, često, nije film. Pročitajte, naročito ono između redova. Priča je veoma složena i teška. Iz više razloga ne sme sve u javnost. Za sada", napisao je Dmitrović na tviteru.

Đorđu Joksimoviću iz Kragujevca  su odlukom Centra za socijalni rad 2015. godine oduzete tri maloletne kćeri i smeštene su u hraniteljsku porodicu. 

U ponedeljak, 18. januara, u njegov slučaj uključio se zaštitnik prava građana Zoran Pašalić pokretanjem postupka, nakon što je u medijima saznao da je Joksimović odavno ispunio sve uslove koje je postavio Centar za socijalni rad, ali da otac ne može da uspostavi kontakt sa organom starateljstva. (kraj) dep

Share: