Samo sud vraća decu

19:09 28. 01. 2021. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Ministar za demografiju i brigu o porodici Radomir Dmitrović i ministarka rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Darija Kisić Tepavčević poručili su danas da siromaštvo nije osnov za oduzimanje roditeljskog prava, pa to nije razlog ni u slučaju Đorđa Joksimovića iz Kragujevca.

Poslanica Srpskog patriotskog saveza Marina Raguš zatražila je danas od Dmitrovića odgovor šta se zaista događa sa slučajem Joksimovića, kome su deca oduzeta 2015. godine.

On se bori da vrati tri kćerke iz hraniteljske porodice, a čini mi se da je javnost već presudila posle filma koji je inspirisan pričom tog čoveka, rekla je Raguš.

Film je film, a život je život, rekao je Dmitrović, koji je ocenio da je slučaj tog čoveka bio motivacija ljudi iz filmske industrije, ali to je ipak nadgradnja, umetnost.

U ovom slučaju proizvedeno je mnogo emocija koje nemaju osnov. Niko u ovom društvu, posebno ne država, nema nameru da se poigrava sa osećanjima, pre svega roditeljskim, rekao je Dmitrović.

Odnos roditelja i dece je bio takav da je moralo da se interveniše, svako bi intervenisao da je video takav izveštaj, ocenio je on.

Majka ima problema i u određenoj ustanovi je, a sve ovo govorim sa željom da problem sagledamo racionalno, a ne da manipulišemo sa mukom i boli, ni roditelja, ni dece, poručio je Dmitrović.

Jedino sud može da vrati decu tom čoveku i nadam se da će ići sve u tom smeru. Joksimović i deca imaju sve češće i sve bolje kontakte, naglasio je Dmitrović. (kraj) is/ivt/dpv

Share: