Divlja tajkunska gradnja

15:54 30. 01. 2021. FoNet | Davor Pašalić

BEOGRAD - Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas u Valjevu da čelnici tog grada planiraju da od Divčibara naprave "mešavinu Kaluđerice i crnogorskog Zlatibora", pospešivanjem nekontrolisane "divlje tajkunske gradnje“ na toj planini, ali da će posle promene vlasti odgovarati sve umešane osobe.

Valjevom iz senke vedri i oblači potpredsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Branko Malović i na važne funkcije postavlja podobne kadrove, od kojih neki nisu iz Valjeva, rekao je Jeremić novinarima, saopštila je Narodna stranka.

Jeremić je izjavio da će zloupotrebe biti procesuirane i da će biti krivično gonjeni i odgovarati svi koji budu pokušali da od Divčibara naprave Kaluđericu.

U tome je predviđeno da ključnu ulogu odigra novi glavni urbanista Valjeva Jasna Mićić. Ona bi trebalo da razmisli kako će se ponašati u vezi sa parcelama na Divčibarama. Neka član Gradskog veća Valjeva Vladimir Blagojević, čija firma obnavlja mesne zajednice i gradi na Divčibarama, razmisli da li je u sukobu interesa, rekao je Jeremić.

On je naveo da će sve utvrditi nadležni organi kada dođe vreme, a to će biti „mnogo brže nego što čelnici režima misle“. (kraj) lj/drp/dpv

Share: