Veliki izazovi

16:55 23. 02. 2021. FoNet | Milica Rilak

BEOGRAD - Naš cilj u 2020. bio je da nađemo "dovoljno dobar balans" između zdravlja građana, zaštite zdravstvenog sistema i privrede, kao i mentalnog zdravlja nacije - a to ćemo morati da radimo sigurno do polovine, a možda i do kraja ove godine, jer sve zavisi od procesa imunizacije u Srbiji, ali i okruženju, rekla je danas premijerka Ana Brnabić.

Drugi smo u Evropi po broju vakcinisanih i prvi prema broju revakcinisanih - takav uspeh do skora nismo mogli da zamislimo, a da nije u pitanju sport ili muzika, rekla je Brnabić na predstavljanju "Sive knjige" preporuka za poboljšanje uslova poslovanja organizacije NALED.

Brnabić je ocenila da je Srbija, zahvaljujući reformama koje su otpočele još 2014. godine, uspela da "izgura" izazove pandemije u prošloj godini, u oblasti zdravstva kao i u oblasti privrede, navodeći da postoje dva neposredna razloga za takav uspeh - pravovremene mere podrške privredi i građanima, kao i digitalizaciju.

Govoreći o perspektivama Srbije u 2021. godini, naglasila je da se mere podrške privredi i građanima nastavljaju, podsetivši da je sa nedavno usvojenim trećim paketom, ukupna vrednost pomoći dostigla "neverovatnih osam milijardi evra".

"U ovoj godini čekaju nas veliki izazovi, ali i ambiciozni planovi - ne planiramo samo da se borimo sa koronom, već da nastavimo sve ono što smo planirali pre korone jer Srbija ne sme da stane", poručila je Brnabić. (kraj) vip/mr/dpv

Share: