Bakarec nije pretio

17:17 02. 03. 2021. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da poslanik poslaničke grupe "Aleksandar Vučić – za našu decu" Nebojša Bakarec, tokom današnjeg izlaganja u parlamentu, nije uputio pretnje smrću kao što u saopštenju tvrdi Stranka slobode i pravde (SSP).

Nebojša Bakarec nije uputio nikakve pretnje ni fizičke, niti političke bilo kome ,pa ni pomenutoj gospodi.To sa druge strane ne znači da mi svakoga dana nismo suočeni sa jezikom mržnje pominjanjem i porodica i dece različitih političkih funkcionera, koji se nalaze izgleda na strani na kojoj je moguće da se govori jezikom mržnje, rekao je Dačić u poslepodnevnom delu sednice Skupštine Srbije.

On je, kometarišući saopštenje SSP u kome se navodi da je Bakarec “pozvao na likvidaciju Saše Vukadinovića, bivšeg sefa BIA, Vuka Vučurevića, političkog direktora SSP i Dragana Đilasa, predsednika SSP i to samo zato što su zajedno pili kafu", dodao da “možda nisu slušali šta je rečeno”.

Dačić je rekao da “nije tačno” da je Bakarec pretio smrću da opoziciju treba pobiti kao u Rusiji, kao što je navedeno u saopštenju SSP.

"Da je to zaista tako bilo mi ne bismo dopustili, niti bi gospodin Bakarec takve stvari izgovarao. Nisam tu da sudim šta će koji poslanik da kaže.Govorimo samo o Kodeksu koji smo usvojili gde je zabranjena upotreba određenih izraza i ponašanja prema drugim licima", rekao je Dačić.

Poslanik poslaničke grupe "Aleksandar Vučić – za našu decu" Neboja Bakarec danas je, tokom postavljanja poslaničkih pitanja, izjavio da postoji zavera protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića čiji je cilj zaštita ugroženih interesa pojedinih lidera opozicije, predstavnika bivšeg režima i pojedinaca iz vladajućih struktura. (kraj) lj/lč/dpv

Share: