Razmaženo briselsko dete

13:49 06. 03. 2021. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da mu poslanici Evropskog parlamenta koji posreduju u međustranačkom dijalogu sigurno neće određivati koga će zvati na razgovor, dok je opoziciju u Srbiji uporedio sa "razmaženim detetom".

"Imate jedno razmaženo dete koje je naviklo da sve dobija i kad nešto ne dobije, ono odmah zove mamu i tatu, a to su evropski parlamentarci", rekao je Dačić za TV Pink.

Dačić je, kako se navodi na pink.rs, dodao da očekuje da im evroparlamentarci "nešto nametnu", u vidu zahteva koji su sastavljeni sa opozicijom, a da oni to treba da prihvate.

"Od toga nema ništa - da odmah kažem, da ne gubimo vreme", rekao je Dačić i dodao da s druge strane, Evropski parlament krajem marta donosi rezoluciju koja je "van svih mogućih okvira", a kojom bi da se mešaju u procese koji se vode, poput "Jovanjice".

Istakao je da će i Skupština analizirati i doneti svoj zaključak o izveštaju o napretku Srbije ka Evropskoj uniji izvestioca Evropskog parlamenta Vladimira Bilčika.

"Donećemo i mi neku rezoluciju. Možemo valjda i mi da donesemo neku rezoluciju o njima", naveo je Dačić. (kraj) vbr/dpv

Share: