Ruše Srbiju, ne mene

22:35 10. 03. 2021. FoNet | Ivana Šanjević

ABU DABI - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je večeras da je laž postala glavni metod političkog delovanja onih koji bi da ruše, ne njega, već Srbiju.

Dobio sam savete od važnih ljudi da Srbija mora biti skromnija, smernija ili poniznija, jer ne može ona da bude ta koja će da deli vakcine, a ne neko drugi, rekao je Vučić za TV Pink iz Abu Dabija.

Mi moramo da ostanemo mali, da ne štrčimo, jer ako štrčimo, politički boli glava. Zato je potrebno rušiti Srbiju na više frontova, da bi se ona vratila u devedesete ili dvehiljadite godine, dodao je.

Komentarišući navode crnogorskog biznismena Miodraga Dake Davidovića da je umešan u pokušaj ubistva episkopa Joanikija i njega, Vučić je rekao da taj čovek može da govori šta hoće, jer je velika nervoza zbog toga što Srbija neuporedivo brže napreduje od svih u regionu.

Odatle ide koren svih problema sa kojima se suočavamo. Dovoljno je da ga pogledaju i jasno je ljudima sve, rekao je Vučić, koji poručuje da nema nameru da se meša u lokalne izbore u Nikšiću.

Hvala vladiki Joanikiju što je pokazao korektnost i što je reagovao, istakao je Vučić.

Vučić je rekao da nema nikakvih sumnji da se svi u regionu naoružavaju, a Srbija to čini jer želi da sačuva zemlju i narod od potecijalne agresije. (kraj) is/ivt/dpv

Share: