Narkotici i vozačke dozvole

19:23 11. 03. 2021. FoNet

BEOGRAD - U razgovoru ministar unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina i ambasadora Republike Italije Karla Lo Kaša danas je najavljeno potpisivanje sporazuma o saradnji u oblasti suzbijanja trgovine narkoticima i u vanrednim situacijama, saopštio je MUP Srbije.

Dobra saradnja Srbije i Italije u borbi protiv organizovanog, ali i svih drugih vidova kriminala, biće nastavljena, a ubrzo će između dva ministarstva biti potpisani sporazumi o saradnji u oblasti suzbijanja trgovine narkoticima i vanrednim situacijama, rekao je Vulin.

Kao posebno važan i za građane značajan sporazum, koji očekuje da će biti potpisan, Vulin je naveo međusobno priznavanje vozačkih dozvola. 

Ukoliko Priština podnese ponovo zahtev za prijem u članstvo u Interpol, Srbija će aktivno raditi na sprečavanju, "jer je to apsolutno neprihvatljivo i predstavlja kršenje Vašingtonskog sporazuma".

Ambasador Lo Kaš je upoznat sa aktivnostima Srbije u razbijanju mafijaških grupa.

Ambasador Lo Kašo istakao je saradnju srpske i italijanske policije u suzbijanju iregularnih migracija, a posebno je pohvalio reagovanje srpske policije u toj oblasti. (kraj) dep

 

Share: