Nikog nisam izručio Hagu!

22:46 05. 04. 2021. FoNet | Bojan Bednar

BEOGRAD - Predsednik Srbije kaže da se njegov mandat bliži kraju, i da je ponosan što nikoga nije izručio Haškom tribunalu. Govoreći o pritiscima da izruči troje ljudi u Hag, on je za TV Pink rekao da su mu malo pretili, "pa vam objašnjavaju kako ćemo zbog toga da platimo cenu" i dodao da ponekad morate da prekinete sagovornika ako vam vređa inteligenciju.

Govoreći o vakcinaciji, rekao je da će Srbija praviti i fabriku za vakcine da bi došla do 30 miliona doza godišnje, "da znamo da smo mirni".

Srbija, kaže, hoće s Kinom i Ujedinjenim Arapskim Emiratima da napravi Bajofor (BIO4) koje bi vezali za Torlak i za Farmaceutski fakultet, "da bismo ogromne stvari za budućnost da pravimo".

Vučić je rekao da se grade i nove zgrade Infektivne klinike, novu Tiršovu, novi klinički centri Vojvodine i Kragujevca i 10 novih opštih bolnica u gradovima Srbije.

Podseća i na to da će u maju penzioneri dobiti 30 evra, u septembru 50, i u decembru još 30 evra, a nezaposleni u maju 30 evra , 60 evra u junu i u novembru još 30 evra.

Za tri dana, 8. aprila, kaže, počinje isplata minimalaca za preduzeća, i to pre svega privatni sektor.

Predsednik Srbije kaže i da je u Srbiji ove godine rekordan nivo zaposlenih, 2 184 000, što je, naveo je, 320 000 više zaposlenih u odnosu na 2010, 2011. i 2012. godinu. Smatra da Srbija mora da brzo dođe do prosečnih 900 evra plata da bi se vratile zanatlije, jer Srbija ima nedostatak majstora i zanatlija. (kraj) bdb/nm

Share: