UN su najznačajnije

17:22 06. 04. 2021. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković poručio je danas da su "Ujedinjene nacije za Srbiju najznačajnija međunarodna organizacija" i da je Srbija posvećena nastavku odlične saradnje sa UN.

Selaković je u razgovovru sa predstavnicom generalnog sekretara Ujedinjenih nacija (UN)i šeficom Kancelarije UN u Beogradu Mari Jamašitom ukazao da je rad Kancelarije UN u Beogradu od velike važnosti za Srbiju, budući da je ona glavni kanal komunikacije sa Misijom UN na Kosovu i Metohiji (UNMIK), čije su prisustvo i delovanje "od ključnog značaja" za Srbiju", saopštilo je Ministarstvo.

Srbija pridaje izuzetnu važnost delovanju UNMIK, rekao je Selaković i naglasio kako ta misija "mora da ostane angažovana po svim pitanjima od značaja za dosledno sprovođenje Rezolucije SB UN 1244, u nesmanjenom obimu i sa neizmenjenim mandatom".

Selaković je "posebno ukazao da je kontinuirano razmatranje pitanja Kosova i Metohije u Savetu bezbednosti od suštinske važnosti za Srbiju, budući da je stanje na terenu i dalje nestabilno i osetljivo, sa brojnim incidentima, čiji je neposredni svedok i sam UNMIK". (kraj) vip/dpv

Share: