Politika

Građanski demokratski forum: Režim Aleksandra Vučića negira genocid u Srebrenici

Zloupotreba kovid pacijenata

07. 04. 2021. 16:40 | FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Građanski demokratski forum (GDF) zatražio je danas odgovornost onih koji su zloupotrebili obolele od kovida, deleći im u privremenoj kovid bolnici Arena "fašističke i negacionističke propagandne sadržaje kojima se negira genocid u Srebrenici".

U saopštenju GDF je podsetio da je sudskim presudama i istoriografskim istraživanjima utvrđeno da je u Srebrenici, nakon što je tu opštinu zauzela vojska bosanskih Srba pod komandom Ratka Mladića, ubijeno više od 8.000 bošnjačkih muškaraca zbog svoje nacionalne pripadnosti, kao i da su masakr u Srebrenici i Haški tribunal i stalni Međunarodni krivični sud okarakterisali kao genocidnu radnju izvan svake razumne sumnje.

"Republika Srbija, bez čije vojne, logističke, propagandne i materijalne podrške masakr ne bi bio moguć, presudom Međunarodnog krivičnog suda osuđena je kao odgovorna zbog nesprečavanja i nekažnjavanja genocida", podsetio je GDF i dodao da je režim Aleksandra Vučića danas posvećen negiranju genocida, iako je Skupština Srbije 2010. donela rezoluciju o prihvatanju presude. (kraj) vbr/dpv

Share: