Politika

Pavle Grbović: Podržavamo inicijativu drugih opozicionih stranaka da Goran Vesić podnese ostavku

Kome se Vesić izvinjava?

08. 04. 2021. 17:44 | FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović pitao je zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića po čemu se njegovo prisustvo na proslavi Crvena zvezde razlikuje od sličnih postupaka visokih funkcionera u više evropskih država, koji su zbog toga podnosili ostavke, i kome se izvinjava - građanima ili Aleksandru Vučiću.

Grbović je Vesića podsetio na postupke Dominika Kamingsa, glavnog savetnika britanskog premijera Borisa Džonsona, Dara Kalearija, ministra poljoprivrede Irske i evropskog komesara za trgovinu Fila Hogana, koji su zbog kršenja epidemioloških mera podneli ostavke.

"Da li se Vesić izvinjava građanima Beograda koje već sedam godina na pozicijama gradskog menadžera i zamenika gradonačelnika, svojim postupcima i izjavama omalovažava, nipodaštava, maltretira i ponižava, ili svom šefu Aleksandru Vučiću kome je napravio problem u predizbornoj godin“, pitao je Grbović u pisaoj izjavi.

Pokret slobodnih građana podržava inicijativu drugih opozicionih stranaka koje su tražile smenu ili ostavku Vesića, ali ne veruje da SNS moćnici imaju dovoljno morala da preduzmu jedan tako jednostavan i svima razumljiv politički čin. (kraj) is/dpv

Share: