Za razgovor, protiv ultimatuma

18:47 08. 04. 2021. FoNet

BEOGRAD - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je "uvek spremna za dodatne razgovore", a ne "za ultimatume", povodom protesta Udruženja radnika na internetu koji je započeo juče na platou Skupštine Srbije i trajaće, kako je najavljeno, do 10. aprila.

"Danas, kada sam izlazila iz Skupštine, neki od frilensera su zviždali, neki su negodovali, ali svakako sam želela da priđem i da ih pozdravim zato što mislim da je to pristojno, ljudsko ponašanje. I, kao što uvek kažem, ja sam u vladi i uvek sam otvorena za razgovore", rekla je Brnabić. 

Razgovori su vođeni mesecima, Vlada je pokušala da nađe kompromis i dala "čak tri predloga".

"Udruženje frilensera je prihvatilo predloge koje smo dali, Udruženje radnika na internetu nije prihvatilo predloge, ako treba da pričamo, ja sam tu da pričamo", dodala je Brnabić i naglasila da poziv na razgovor nije njen strah od protesta, već "suprotno, to je pokazatelj odgovornog ponašanja". 

Frilenseri iz Udruženja radnika na internetu, koji kampuju ispred Skupštine Srbije, danas su organizovali protestnu šetnju do Vlade Srbije, zahtevajući da povuče iz skupštinske procedure Predlog izmena i dopuna Zakona o porezu na dohodak građana, a da budu nastavljeni pregovori o rešavanju problema njihovog oporezivanja. (kraj) dep

Share: