Marković da podnese ostavku

09:45 20. 04. 2021. FoNet | Anđelija Stojković

BEOGRAD - Mreža Žene protiv nasilja izrazila je danas duboku zabrinutost povodom navoda koji su se pojavili u više medija o umešanosti predsednika Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme i drugih visokih funkcionera u slučaj podvođenja devojčica i žena na više lokacija u Jagodini i pozvala tužilaštvo da reaguje, a Markovića da podnese ostavku.

"Pozivamo nadležno tužilaštvo da bez odlaganja ispita sve detalje vezane za ovaj slučaj, i ohrabrujemo ga da ne ustukne pred činjenicom da se radi o visokim državnim funkcionerima", navodi se u saopštenju.

Mreža je zahtevala od svih nadležnih institucija, uključujući postupajuće tužilaštvo, Kancelariju za koordinaciju aktivnosti u borbi protiv trgovine ljudima pri Ministarstvu unutrašnjih poslova, Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, Skupštinu i Vladu Srbije, da obaveste javnost o koracima koje su preduzeli povodom tih medijskih navoda i ozbiljnih optužbi protiv Dragana Markovića i drugih visokih funkcionera za podvođenje devojčica i žena. (kraj) vbr/and/dj

Share: