Tepić, Palma ili žrtve?

12:56 24. 04. 2021. FoNet | Milica Rilak

BEOGRAD - Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović je u autorskom tekstu za "Politiku" istakla da je, zbog politizacije još nerazjašnjenog slučaja u Jagodini, javnost umesto brige o žrtvama prinuđena da se opredeljuje prema tome "da li im je više simpatična gospođa Tepić ili Palma".

Mihajlović je, kako je navedeno u saopštenju njenog kabineta, u autorskom tekstu navela da "nije da nije očekivala najrazličitije reakcije" kada je osudila svaki vid nasilja nad ženama, ali i upozorila potpredsednicu Stranke slobode i pravde Mariniku Tepić da još nerazjašnjeni slučaj nasilja nad ženama i devojčicama u Jagodini nije stvar koja treba da se politizuje.

"Zato što prikupljanje bilo kakvih političkih poena na temi nasilja nad ženama urušava ulogu žrtava o kojima, iskreno verujem, svi zajedno moramo da vodimo računa. Svako nasilje nad ženama mora da se rešava u okviru institucija", napisala je Mihajlović, koja je i članica predsedništva Srpske napredne stranke. (kraj) vbr/mr/dpv

Share: