Legitimna pomoć

13:41 24. 04. 2021. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Uoči početka međupartijskog dijaloga, uz posredovanje Evropskog parlamenta, predsednik Državotvornog pokreta Srbije Slobodan Samardžić ističe da je taj pokret protiv stranog mešanja u unutrašnje stvari Srbije, ali smatra da je legitimno obratiti se nekome za pomoć, u situaciji kada se zloupotrebljavaju sve političke institucije.

Mi smo, po prirodi stvari, protiv stranog mešanja, ali vidite da Aleksandar Vučić zloupotrebljava sve političke institucije i sve živo u državi, izjavio je Samardžić za FoNet.

U takvim okolnostima, kako je predočio, "nikada nećete postići rezultat i onda je legitimno da se obratiš nekome ko bi ti možda pomogao".

Samardžić podseća da Evropski parlament nema ulogu u spoljnoj politici Evropske unije, već da su u toj oblasti "glavni igrači" Savet ministara, Visoki predstavnik ili Evropska komisija, kroz komesara za proširenje Olivera Varheljija i neke druge resore.

Tu je sada igra između Evropljana, ocenio je on i konstatovao da je "ova strana" još konzervativna prema Aleksandru Vučiću, "jer nema boljeg za Kosovo".

Oni ne mogu da dovedu, da pomognu kao 2012. godine, jer nema čoveka, već i dalje misle da ga, zajedno sa Amerikom, mogu pritisnuti da prizna Kosovo, uveren je Samardžić. (kraj) zvs/ivt/dpv

Share: