Srbija finansijski jaka

20:10 24. 04. 2021. FoNet | Velimir Ilić

KOSOVSKA KAMENICA - Direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković posetio je danas selo Donje Močare kod Kosovske Kamenice i porodicu samohranog oca četvoro dece Miloša Ivkovića, kojoj je sredstvima Kancelarije izgrađena nova kuća, objavio je portal Kosovo onlajn.

"Mnogo nam znači i dom koji ste nam obezbedili. Ne bi mogli da živimo u kući koja je sagrađena pre 60 godina. Samohrani sam otac, od jedne penzije živimo, mučimo se, radimo, moram da školujem decu i da opstanem na Kosovu", rekao je Ivković.

Petković je izrazio posebno zadovoljstvo što je prvi predstavnik Vlade Srbije koji je posetio selo Donje Močare gde živi samo 150 ljudi.

"Došli smo da vidimo kako žive i kako još država Srbija može da pomogne ovde u Kosovskom pomoravlju", rekao je Petković.

On je najavio da će, odlukom Vlade Srbije, u srpskim sredinama na Kosovu na ime jednokratne pomoć biti isplaćen iznos od 200 evra u dinarskoj protivvrednosti za svakog nezaposlenog, a za sve ostale - zaposlene i decu i penzionere, po 100 evra.

"To govori da je država Srbija danas jaka, da je finansijski u mogućnosti da pomogne našim ljudima, da je naša politika okrenuta miru, pomirenju, izgradnji i boljem životu za sve ljude na Kosovu i Metohiji", rekao je Petković. (kraj) vip/dpv

Share: