Pamtimo rušenje Savamale

15:04 25. 04. 2021. FoNet | Milica Rilak

BEOGRAD - Na petogodišnjicu rušenja u beogradskoj Savamali, jedan od lidera "Ne davimo Beograd" Dobrica Veselinović ne sumnja da će slučaj rušenja Hercegovačke ulice biti rešen kada se promeni vlast, i da će se tada saznati ko su bili direktni nalogodavci i ko je imao najviše koristi.

Koordinatorka pravnog tima "Ne davimo Beograd" Jelena Jerinić ocenila je da rušenje Hercegovačke predstavlja simbol svih pravnih problema u Srbiji, i da je to razlog zbog kojeg su mnogi uplašeni.

Bivši Poverenik za informacije i zaštitu podataka o ličnosti, advokat Rodoljub Šabić, rekao je da je upravo neodazivanje nadležnih na pozive onih kojima su ljudi s fantomkama rušili imovinu ono što je u ovom slučaju sramno i nedopustivo.

Zastupnik firme "Transport Peroni" koja je oštećena rušenjem, Vladimir Marković, istakao je da već pet godina, s drugim oštećenima, čeka na istinu i pravdu, "dok se Aleksandar Vučić smeje i kaže da bi sve ponovio, i ruga se nama i Evropi".

Koordinator Političkog saveta "Ne davimo Beograd" Đorđe Pavićević poručio je da je rušenje u Savamali trenutak "smrti vladavine prava", kada je postalo moguće da nestaju snimci, da se ne sprovode istrage onda kada je to potrebno, i da je to ono što ne sme da se zaboravi. (kraj) lj/ mr/nm

Share: