Završen prvi sastanak

23:52 28. 04. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - U Skupštini Srbije završen je prvi sastanak predstavnika vladajućih stranaka sa strankama koje u dijalogu o poboljšanju izbornih uslova ne žele posledovanje Evropskog parlamenta.

Sastank je trajao duže od četiri sata, a prisustvovali su mu predstavnici 26 stanaka i pokreta, koji u skladu sa prethodnim dogovorom nisu davali izjave.

Prvom međustranačkom dijalogu prisustvovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je, kako saznaju Novosti, na početku rekao da se polazi od belog papira, jer ne postoji spremno rešenje, i tražio od učesnika da iznesu predloge o eventualnoj izmeni zakonske regulative, medijskog predstavljanja i međusobnog odnosa stranaka.Nova komunistička partija Jugoslavije i Savez komunističke omladine Jugoslavije predali su predsedniku Skupštine Ivici Dačiću protestno pismo zbog toga što ih nije pozvao na sastanak, iako su se prijavili.

Kako prenose Novosti, naveli su da su osnovani pre tri decenije i da se nadaju da će na sledeći skup biti pozvani, a nepravda ispravljena. Za sada nije poznato kada će dijalog biti nastavljen. (kraj) is/dpv

Share: