Non-pejper, Doljevac i dijalog

17:19 29. 04. 2021. FoNet

BEOGRAD - Direktorka u Spoljnopolitičkoj službi Evropske unije Angelina Ajnhorst nije autorka najnovijeg non-pejpera, nemam snimak nesreće na naplatnoj rampi u Doljevcu, a sa opozicijom je juče u skupštini vođen civilizovan dijalog, rezime je odgovora predsednika Srbije Aleksandara Vučića na pitanja novinara postavljena nakon otvaranja dela obilaznice oko Beograda.

Vučić nije mogao da potvrdi, a da misli da Angelina Ajnhorst nije autor non-pejpera kog je pre tri dana objavilo prištinsko glasilo Koha Ditore, pa je pozvao novinare da mu kažu "ako imaju druge informacije i podatke".

Ovo mi ne liči na Angelinu Ajnhorst i uveren sam da ona to nije uradila, rekao je Vučić. 

On se plaši da je objavljivanje ovog dokumenta "smišljena strategija u određenim krugovima, koji su po pitanju Kosova i Metohije mnogo bliži stavovima Prištine, nego stavovima Beograda", govoreći o taktičkoj dimenziji. "Ali ja nisam od onih koji će da psuje i govori loše bilo o nekim idejama, bilo o nekom dokumentu, dok to dobro ne proučimo". 

Vučić je demantovao da je u posedu snimka saobraćajne nesreće koja se dogodila 31. janaura 2019. godine na naplatnoj rampi u Doljevcu, u kojoj je poginula Stanika Gligorijević (52) i pet ljudi povređeno. Na pitanje novinara N1 zašto sudu nije dostavio snimak nesreće rekao je da njega "niko nije pitao", da "ne poseduje snimak" , niti mu ga je "neko tražio", a i da nema "nikakve nadležnosti". 

"Ako neko stvarno misli da bih ja ili bilo ko drugi, štitio nekoga ko je ubica ili da bih rekao '(Zorana) Babića nemojte da osudite, nego osudite njegovog vozača', onda to takođe govori više o onima koji tako misle, nego o meni", izjavio je Vučić.Odgovarajući na pitanje o sadržaju jučerašnjeg skupštinskog dijaloga o izbornim uslovima sa 20 stranaka i pokreta, koje ne prihvataju posredovanje evroparlamentaraca, Vučić je apostrofirao da je razgovor bio civilizovan i vođen argumentima, da bi se došlo "do pravila i procedura jednakih za sve" političke stranke, i kada su na vlasti, i kada su u opoziciji. 

Najavio je nastavak razgovora da "građane možemo da pozovemo na slobodne izbore, pa narod neka se odluči". (kraj) dep

Share: