Samo jedan dijalog

12:53 04. 05. 2021. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da "postoji samo jedan dijalog" o izbornim uslovima i to onaj u kojem će posredničku ulogu imati predstavnici Evropske unije, i da će 6. maja biti održana prva runda razgovora u kojoj će učestvovati Narodna stranka.

"Narodna stranka se zalagala za to da opozicija u tom procesu nastupi jedinstveno, predstavljena sa dva stručna pregovarača. To, nažalost, nisu prihvatili svi, i zato smo prinuđeni da odvojeno razgovaramo sa Evropljanima", rekao je Jeremić u intervjuu za list "Danas".

Jeremić je naveo da će on biti deo delegacije predvođene Narodnom strankom, koja će 6. maja razgovarati sa predstavnicima EU, u kojoj će takođe biti i Đorđe Vukadinović, profesor Slobodan Samardžić i Lidija Martinović iz Pokreta slobodna Srbija.

Predsednik Narodne stranke je nazvao "farsičnim" nedavni skup u parlamentu o izbornim uslovima na kojem je bio i predsednik SNS i Srbije Aleksandar Vučić. 

"Kakav to razgovor o poboljšanju izbornih uslova kredibilno mogu da vode predstavnici 26 stranaka od kojih su za njih 25 uslovi prošlog juna bili dovoljno dobri da na tim izborima učestvuju", upitao je Jeremić.

"Farsični karakter tog ’paralelnog dijaloga’ najslikovitije prikazuje ono što su mediji preneli da je Vučić tom prilikom rekao - da će 'pokušati da utiče na vlasnike privatnih medija sa nacionalnom frekvencijom da budu otvoreni za opoziciju, dok na RTS malo može da utiče'", rekao je Jeremić. (kraj) vbr/dpv

Share: