Smanjiti tenzije

16:41 04. 05. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

PODGORICA - Evropski komesar za susedstvo i proširenje Oliver Varhelji izjavio je danas u Podgorici da je na Zapadnom Balkanu viđeno previše tenzija i loših odnosa među državama i istakao da je neophodno uspostaviti dobrosusedske odnose.

Odgovarajući na pitanje da li je mešanje ambasadora u unutrašnje stvari zemlje domaćina primer dobrosusedskih odnosa, Varhelji nije odgovorio direktno, već je kazao da je proglašenje ambasadora za personu non grata jedan od najoštrijih poteza u bilateralnim odnosima .

"To je veoma oštar potez, jedan od najoštrijih u bilateralnim odnosima i zato sam mislio da bi bilo važno da se uključim u debatu", rekao je Varhelji na konferenciji za medije posle sastanka sa crnogorskim premijerom Zdravkom Krivokapićem, prenosi Mina.

Varhelji je naveo da su Srbija i Crna Gora susedi i da ne želi da komentariše primedbe koje su date na račun srpskog ambasadora, a objasnio je i zbog čega je rekao da bi Crna Gora trebalo da povuče odluku o proglašavanju ambasadora Srbije za nepoželjnu osobu. (kraj) is/dpv

Share: