Ulažemo napore u reforme

21:35 08. 05. 2021. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - "Punopravno članstvo u Evropskoj uniji, uz kompromisno rešenje za pitanje Kosova i Metohije, način je da ostvarimo cilj i našu zemlju učinimo uređenom i uspešnom. To bi značilo da jesmo na dobrom, na evropskom putu", izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na svečanom prijemu povodom proslave Dana Evrope u Skupštini grada Beograda.

"Moramo još mnogo napora da uložimo u reforme, ne samo zato što to neko od nas traži, nego zato što znamo da to nama, našoj zemlji i našem narodu donosi boljitak.Posebno su važne reforme u oblasti vladavine prava kojima sada pristupamo, rekao bih, s mnogo više odgovornosti", istakao je Vučić.

Predsednik je rekao da Evropu smatramo i svojom kućom, i zato želimo da joj damo koliko možemo kroz doprinos miru i stabilnosti, ekonomski rast, regionalnu saradnju, kroz naše ideje za bolji život kod nas i kod naših komšija, kroz regionalno povezivanje, Berlinsku konferenciju i ono što mi nazivamo mini šengenom.

Vučić je ocenio da Evropa ne pripada samo onima koji bi da iskoriste evropski novac i da ga kroz razne fondove dobiju što više, ne bi li kritikovali sopstvenu vladu.

"Evropa ne pripada onima u Vladi koji kažu da su na evropskom putu samo zato što misle da time sprečavaju političku opoziciju da dođe na vlast, Evropa ne pripada ni onima koji misle da im je to jedini način i jedini put da se vlasti ponovo dočepaju. Evropa pripada svima nama koji ne možemo da uzimamo iz Evrope samo ono što nam se sviđa, a da nikako ne prihvatamo ono što nam se ne sviđa", rekao je Vučić, navodeći da se nedavno uverio da nismo imali dovoljno pažnje i dovoljno posvećen pristup rešavanju gorućih problema iz oblasti vladavine prava. (kraj) lč/nm

 
Share: