Rast sedam ili pet odsto?

17:25 11. 05. 2021. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Verujemo da ove godine možemo da dostignemo rast ne samo od šest, već i od sedam odsto, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru sa regionalnom direktorkom Svetske banke Lindom Van Gelder, dok su projekcije te institucije da će Srbija imati privredni rast od pet procenata.

Sagovornici su razgovarali o novom okviru partnerstva ove institucije sa Srbijom, predviđenom rastu BDP, modernizaciji železničkog sektora, kao i o projektima razvoja lokalne infrastrukture.

Poseban akcenat stavljen je na jačanje ekološke održivosti i podrške tranziciji ka niskokarbonskoj i klimatski otpornoj ekonomiji, dodaje se u saopštenju Službe predsednika Republike za saradnju sa medijima.

Srbija je sve konkurentnija zbog ozbiljnog i odgovornog odnosa prema budžetu i investitorima, ali i zbog planskog pristupa relevantnim infrastrukturnim projektima koji su od izuzetnog značaja za dalje investicije, rekao je Vučić i naglasio da Srbija ostaje posvećena sprovođenju reformi, kako bi što brže nastavila intenzivan rast. (kraj) is/ivt/dpv

Share: