Poginulo i devetoro dece

18:15 11. 05. 2021. FoNet

JERUSALIM - U izraelskom napadu na Gazu ubijene su 24 osobe, među kojima devetoro dece, saopštilo je palestinsko Ministarstvo zdravlja u Gazi kojim upravlja Hamas, dok su izraelske zdravstvene vlasti izjavile da je u napadima povređena 31 osoba.

Raketna uzbuna u Izraelu danas je data u više gradova koji su udaljeni od granice sa pojasom Gaze, računajući Ašdod, Aškelon i Bnei Ajiš, nakon što su u zoru rakete pogodile dve kuće u gradu na jugu Izraela, Aškelonu. 

Hamas je u znak odmazde zbog izraelskog napad na kuću jednog od njihovih komandanata najavio da će "napraviti pakao od Aškelona", ukoliko izraelske snage budu gađale palestinske civile.

Od ponedeljka popodne iz Gaze je u pravcu Izraela ispaljeno više od 300 raketa, izvestio je BBC pozivajući se na izvore iz Hamasa, a izraelska vojska je tim povodom saopštila da je većina raketa presretnuta upotrebom odbrambenog sistema "Gvozdena kupola".

Izraelska vojska je napala oko 130 vojnih ciljeva u Gazi, računajući dva tunela ispod granice sa Izraelom, i upozorila da će gađati "Hamas i njegove vojne objekte, jer sprovode agresiju na Izrael", a navodi da je eliminisala "najmanje 15 pripadnika Hamasa".  (kraj) dep

 

 

Share: