Neistine "Milenijum tima"

12:36 23. 05. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Potpredsednik Narodne stranke (NS) Miroslav Aleksić izjavio je da nikada nije rekao da je Kompanija „Milenijum tim“ vlasnik zemljišta na kojem su fabričke hale IMT-a, već da je suvlasnik IMT-a i da je na mestu te fabrike predviđena gradnja stambeno-poslovnog kompleksa na površini od 72 hektara, od kojih je 36 u vlasništvu IMT-a.

Aleksić je u pisanoj izjavi naveo da "Milenijum tim" u maniru Srpske napredne stranke i režimskih tabloida zamenjuje teze i pokušava da demantuje neoborive činjenice.

Prema njegovim rečima, ta kompanija ne može da demantuje da je sedište IMT-a na adresi na kojoj su i druge firme u vlasništvu "Milenijum tima", niti može da demantuje podatke iz APR-a, "jer su to činjenice, a ostalo je fikcija i imaginacija".

Aleksić je rekao da Grad Beograd planira da na mestu fabričkih hala IMT-a bude izgrađeno najveće stambeno-poslovno naselje u poslednjih 50 godina, a da je dokaz za tu tvrdnju Plan detaljne regulacije, koji je uradio Urbanistički zavod Beograda. (kraj) is/nm

Share: