Vredna donacija policiji

00:33 02. 06. 2021. FoNet

BEOGRAD - Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Entoni Godfri uručio je ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu donaciju Biroa za međunarodnu borbu protiv narkotika i sprovođenje zakona Stejt departmenta.

Godfri je istakao da ova donacija "nije izraz dobročinstva, već da uspeh srpskih institucija u borbi protiv transnacionalnih kriminalnih grupa doprinosi globalnoj bezbednosti" i da Biro za međunarodnu saradnju u borbi protiv narkotika i sprovođenja zakona američkog Stejt departmenta "godišnje daje 4,5 miliona dolara podrške organima pravosuđa i unutrašnjih poslova Republike Srbije". 

Reč je o opremi koja povećava bezbednost policajaca dok vrše svoju dužnost, kao i i kompjutersku opremu za Sektor međunarodne saradnje MUP Srbije. 

 Vaši profesionalci su dobri partneri timu moje amabasade u koordinaciji naše pomoći Srbiji u ovoj oblasti. Pored toga, oni nadgledaju kako se planovi i aktivnosti Ministarstva uklapaju u zadate cilјeve Akcionog plana Srbije za pristupanje Evropskoj uniji. To je od vitalne važnosti za evrointegraciju Srbije. Ja im se zahvalјujem na saradnji sa nama, zaklјučio je Godfri prilikom uručivanja donacije. 

Vulin je naglasio da kriminal ne poznaje granice i da u borbi protiv kriminala moramo da budemo ujedinjeni. (kraj) dep

Share: