Kapacitet za klevete

18:52 08. 06. 2021. FoNet

BEOGRAD - Pokret Demokrate Srbije ukazuje danas u saopštenju da Zoran Lutovac, "pravdajući svoju samovolju i stav kome se ne sviđa, neka ide", svaki medijski nastup koristi da sve one koji ne podržavaju njegov način vođenja Demokratske stranke (DS) proglasi za "Vućićevce".

U saopštenju "Demokrate Srbije obaveštavaju javnost da neće reagovati na ovakve navode čoveka čiji se politički kapacitet završava na klevetama".

Kako se napominje u saopštenju, koje potpisuje predsednik Vojislav Janković, Pokret "ostavlja Zorana Lutovca da i dalje pronalazi neprijatelje, da govori opšta mesta bez političkog sadržaja  i da traži sebi političko uhlebljenje".

Pokret izražava "žaljenje" što je Lutovac "svojim načinom rada sveo najstariju političku stranku na nivo statističke greške" i konstatuje da članovi DS to "svakako nisu zaslužili".

Prema saopštenju, "Demokrate Srbije nastavljaju rad na afirmaciji vrednosti na kojima je nastala DS i na objedinjavanju delova našeg društva koji Srbiju vide kao državu snažnih institucija, uređenu po evropskom modelu".

Srbiju koja "gradi dobre odnose sa susedima, brine o ljudskim pravima i medijskim slobodama, čuva životnu sredinu, a naročito kao državu sposobnu da se obračuna sa kriminalom i korupcijom", navodi se na kraju saopštenja. (kraj) def

Share: