Pokazali kičmu

17:25 10. 06. 2021. FoNet | Anđelija Stojković

TIRANA - Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas posle sastanka sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem i Samita Zapadnog Balkana u Tirani da je sastanak bio teži nego što je očekivala i da je bio dobar uvod za ono što će se dešavati u narednim mesecima.

"Čini mi se iskreno dobar uvod u sve ono što dolazi do sredine jula. Sledeći sastanak je u Turskoj 17. juna, pa u Beču 18. juna, pa međuvladina konferencija 22. juna, pa Berlinski proces 5. jula, ali i uvod u nastavak dijaloga Beograda i Prištine 15. juna", rekla je Brnabić.

Ona je navela da je joj se čini da je današnji sastanak bio manje posvećen regionalnim temama, a više uvod "u sve te stvari".

"Čini mi se da su nažalost neki ljudi u regionu zamenili konstruktivnost Srbije sa tim da eventualno nemamo kičmu, pa smo morali da pokažemo da su neke stvari jasne, nedvosmislene, a da regionalna saradnja jeste neophodna za sve nas da bismo imali drugačiju budućnost", rekla je Brnabić novinarima u Tirani. (kraj) vbr/and/dpv

Share: