Politika

Naredba predsednika Srbije Aleksandra Vučića

Provera borbene gotovosti

15. 06. 2021. 19:02 | FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo je danas da je, osnovu direktive predsednika Republike Aleksandra Vučića, rano jutros počela provera borbene gotovosti komandi, jedinica i ustanova Vojske Srbije, kao uvod u Združenu taktičku vežbu sa bojevim gađanjem "Munjeviti udar 2021".

Provera se realizuje kako bi se utvrdio dostignuti nivo operativnih sposobnosti Generalštaba, komandi i jedinica za izvršenje dodeljenih zadataka, a otpočela je uzbunjivanjem više od 15.000 pripadnika Vojske Srbije.

To je uvod u Združenu taktičku vežbu sa bojevim gađanjem "Munjeviti udar 2021", koju na osam lokacija širom Republike Srbije u sadejstvu izvode jedinice Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i PVO, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade.Biće realizovano više taktičkih vežbi i taktičkih vežbi sa bojevim gađanjem, a najkompleksnija će biti združena vežba sa bojevim gađanjem ojačane taktičke grupe u izvođenju napadne operacije, koja će se održati 27. juna na privremenom poligonu "Pešter". (kraj) vip/ivt

Share: