Hipokrizija u Podgorici

15:36 21. 06. 2021. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Smatram da je neumesno u istom saopštenju pozivati se na prijateljstvo i bratstvo građana Crne Gore i Srbije, a onda iznositi odbranu dokumenta čija se zlonamernost prema srpskom narodu ne može opovrgnuti nikakvim naknadnim čitanjima i objašnjenjima, poručio je danas šef diplomatije Srbije Nikola Selaković.

Selaković je, u pisanoj izjavi, istakao da je iznenađen licemernim i ciničnim tonom saopštenja Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore u kojem se izražava čuđenje zbog reakcije srpske javnosti na donošenje Rezolucije Skupštine Crne Gore o Srebrenici, 17. juna.

Pridike crnogorskog ministarstva na račun srpskih medija i predstavnika vlasti, zbog toga što su raskrinkali prave namere donosilaca Rezolucije o Srebrenici i što sadržaj tog dokumenta prirodno ne doživljavaju kao "pruženu ruku prijateljstva", plod su ozbiljne političke hipokrizije i nemaju nikakve veze se Srbijom, već samo sa unutrašnjim problemima Crne Gore, u koje se Srbija nije mešala niti će se mešati, dodaje se. (kraj) lj/ivt/dpv

Share: