Prestonica greha

12:21 27. 06. 2021. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je danas da ta stranka čini sve da se stvore uslovi za izlazak na izbore, ali ako vlast bude arogantna i činila sve da nema takvih uslova, onda će se stvoriti uslovi da građani izađu na ulice i izbore se za ono što im pripada.

Ovde se ne radi o opoziciji, već pravu građana da slobodno i pošteno biraju, a ne o fingiranim izborima u kojima se sprovede plan vladajuće koalicije da one koje su unapred pritisli, izvedu na birališta i to registruju, rekao je Lutovac u kampanji beogradskih demokrata "Budi #BeDem" na Novom Beogradu.

Mi hoćemo prave izbore i prioritet u ovom trenutku je da se izborimo za uslove i mobilišemo građane, rekao je Lutovac koji navodi da su nekad s pravom, a nekad i ne, političke stranke ocrnjene.

Prema njegovim rečima, zato su važni drustveni pokreti, inicijative, samosvesni građani koji će se pridružiti. 

Ovde nema moje - tvoje, rekao je Lutovac i naglasio da je cilj beogradskih demokrata, kroz kampanju #BeDem, da prestonicu učine "pametnim i zelenim gradom, a ne gradom greha", kako ga vlast predstavlja - gradom jeftine zabave. (kraj) lj/ivt/dpv

Share: