Politika

Članovi Demokratske stranke ispred RTS tokom gostovanja predsednika Srbije

Pitanja za Vučića

02. 08. 2021. 00:40 | FoNet

BEOGRAD - Članovi Demokratske stranke okupili su se večeras ispred Radio-televizije Srbije i razvili transparent "Aleksandar Vučić – šef mafije", u nameri da predsedniku Srbije postave pitanja u vezi sa njegovom umešanošću u organizovani kriminal, a za koja su znali da ih novinari RTS neće pitati, saopštila je Informativna služba DS.

Portparol DS Alisa Kockar je upitala ko je kriminalce iz grupe Veljka Belivuka "tajno pratio i nadzirao dok su potencijalne žrtve dovodili u Ritopek, ne pokušavajući da spreči likvidacije i zbog čega".

"Gospodine predsedniče, kakve ste sve usluge tražili od Veljka Belivuka, člana SNS, i da li ste obojica zajedno prisluškivani? Da li je istina da su vas strane službe naterale da uhapsite Belivuka? Šta znate o Jovanjici, o učešću Belivukovog kriminalnog klana u rušenju pod fantomkama u Savamali ili oružju pronađenom u Jaijincima i navodnim pokušajem atentata na Vas", pitala je Kockar.

Ko je pripadnike Belivukovog klana angažovao da obezbeđuju vašu inauguraciju? Ko im je dao policijske značke i naložio im da suzbijaju proteste i izazovu nasilje na protestima u julu prošle godine? Šta ste videli na snimku sa naplatne rampe u Doljevcu i zašto niste dostavili snimak sudu? Predsedniče Vučiću, da li znate da će vaš režim uskoro pasti i da će neko ozbiljno istražiti sva zlodela ove kriminalne grupe?, pitala je Kockar, navedeno je u saopštenju. (kraj) dep

Share: