Dokument bez datuma izbora

17:12 02. 09. 2021. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da su na današnjem sastanku međupartijskog dijaloga bez posredovanja stranaca dobili prvu radnu verziju sporazuma vlasti i opozicije, dok funkcioner Demokratske stranke Srbije Dejan Šulkić navodi da datum izbora ne stoji u dokumentu, već da bi oni mogli biti održani između 3. i 17. aprila.

Obradović je, novinarima u Skupštini Srbije, rekao da su vlasti posle četiri meseca rada i 12 sastanaka predstavile prvu radnu verziju predloga sporazuma i prvi utisak je da je vlast spremna da izađe u susret zahtevima opozicije u manje bitnim pitanjima.

Ključna pitanja nisu dobro definisana, a pre sve ona koja se odnose na slobodu medija, pritiska na birače, zaposlene u javnom sektoru, funkcionersku kampanju i kako kontrolisati predizborni i izborni period, rekao je Obradović.

Do ponedeljka ćemo predati amandamne na prvu radnu verziju i predložićemo ono što nedostaje, a to su i odgovori medijskih kuća koje su bile na sastancima radne grupe, dodao je on. (kraj) is/ivt/dpv

Share: