Snažna Srbija - miran Balkan

16:41 03. 09. 2021. FoNet | Bojan Bednar

KRALJEVO - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas povodom učešća vojne policije Vojske Srbije (VS) u četvrtoj fazi takmičenja "Čuvar reda" da VS dokazuje koliko je rame uz rame sa najznačajnijim, najbrojnijim armijama sveta, i naglasio da ima brojnijih armija od srpske, "ali tvrdoglavijih, upornijih i obučenijih nema".

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Vulin je na kraljevačkom poligonu "Beranovac" rekao da su vojni policajci danas pokazali da mogu da se nose sa svima u svetu, da su izuzetno obučeni, ali iznad svega motivisani.

"Ovo je trijumf volje. Svako može da nauči i da se pripremi da istrči 12 kilometara, ali samo onaj ko je zaista vrhunski motivisan može sebe da ostavi na ovoj stazi i da učini sve da bi pobedio", rekao je ministar.

Istakao je da zahvaljujući radu svakog pripadnika VS, ogromnom patriotizmu i entuzijazmu, "vrhovnom komandantu VS Aleksandru Vučiću" i ogromnom ulaganju Srbije u obuku, opremu i standard svih pripadnika VS "možemo da kažemo da je naša vojska garant ne samo mira i stabilnosti u Srbiji, već i na čitavom Balkanu". (kraj) dar/bdb/dpv

Share: