Priprema ustavnih amandmana

17:47 03. 09. 2021. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Radna grupa za izradu akta o promeni Ustava danas je skupštinskom Odboru za ustavna pitanja i zakonodavstvo predstavila radne verzije akta o promeni Ustava i Nacrta Ustavnog zakona, a predsednica tog skupštinskog tela Jelena Žarić Kovačević je rekla da će, najverovatnije, javna slušanja biti zakazana za 13, 14, 16. i 17. septembar.

Na sednici Odbora Skupštine Srbije za ustavna pitanja i zakonodavstvo, koja je zakazana za 6. septembar, biće utvrđen tekst akta o promeni Ustava Srbije i Ustavnog zakona za sprovođenje Ustava, koji će biti predstavljeni na javnim slušanjima, koja će organizovati ovaj Odbor.

Član Radne grupe za izradu akta o promeni Ustava Srbije i sudija Ustavnog suda Srbije Vladan Petrov rekao je da tekst koji je članovima Odbora predstavljen danas nije konačan, nego radna verzija. 

"Ovo je pred nama nešto što skoro pa jesu ustavni amandmani u svemu. To je tekst koji je sveden na najmanji mogući broj alternativa, ali vas ni u jednom delu, ne samo pravnom, nego ni na koji drugi način, ne obavezuje. To je jedna vrsta pomoći, pre svega vama. Šta će na kraju biti, zavisiće jednim delom od vas", istakao je Petrov.  (kraj) is/lč/dpv

Share: