Pad rejtinga Putinovog bloka?

12:34 11. 09. 2021. FoNet

BEOGRAD - Stranka Jedinstvena Rusija, bliska predsedniku Vladimiru Putinu, osvojiće većinu poslaničkih mesta na predstojećim izborima za Dumu, ali istraživanja javnog mnjenja sprovedena u proteklih nekoliko meseci pokazuju da ona gubi popularnost, javlja danas portal Demostat.

Kako se objašnjava, "najveći 'alarm'" za navedenu političku opciju, čiji je lider Sergej Šojgu, predstavljao je podatak iz jednog internog istraživanja javnog mnjenja koji je ovog proleća "procurio" u javnost. Prema toj anketi, Jedinstvenu Rusiju podržava svega 27 odsto birača.

Mada su "svežiji" podaci, s početka septembra, znatno povoljniji po Jedinstvenu Rusiju, budući da se procenjuje da će njene kandidate na biralištima "zaokružiti" između 30 i 34 odsto glasača, to bi opet bio znatno lošiji ishod u poređenju sa glasanjem 2016, kada je dobila nešto više od 54 odsto glasova.

Drugo mesto u izbornom nadmetanju, čini se, već je "osigurala" Komunistička partija Ruske Federacije. Sudeći prema podacima sa ruskih sajtova, ovoj stranci, čiji je lider Genadij Zjuganov, pripašće između 15 i 18 odsto glasova. (kraj) def/dpv

Share: