Ničega u predlogu

13:21 19. 09. 2021. FoNet | Darko Radović

BEOGRAD - Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je da ta stranka neće sarađivati s onim opozicionim strankama koje prihvate učešće u Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) i nadzornom telu za medije, što su predložili posrednici iz Evropskog parlamenta (EP) u međustranačkom dijalogu o izbornim uslovima u Srbiji.

Đilas je za N1 ocenio da su posrednici EP zadali još jedan udarac svima koji veruju da je Srbiji mesto u Evroskoj uniji, "jer u njihovom predlogu nema ničega".

Predlog evroposlanika, između ostalog, podrazumeva formiranje tela koje će nadzirati medije, kao i izmene sastava Republičke izborne komisije, tako da u nju budu uključeni i predstavnici opozicije i REM, što je Đilac ocenio kao pravljenje "paralelnog REM-a u kome je polovina članova REM-a".
.
On je istakao da je opozicija imala zahteve samo u vezi s RTS-om i da nije tražila ništa vezano za ostale televizije. Na pitanje da li je predlog evropskih poslanika podelio opoziciju, Đilas je kazao da sve relevantne političke organizacije imaju negativan stav o tom dokumentu. (kraj) dar/nm

Share: