Pregovaračka nesposobnost

18:07 20. 09. 2021. FoNet | Milica Rilak

BEOGRAD - "Naša vlast je šokirana onim što je ona sama prihvatila i to ne radi prvi put, a onda se iščuđavaju, lažu, dižu tenziju u društvu, prave ovde maltene predratnu atmosferu", izjavio je FoNetu zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović, povodom skidanja srpskih tablica na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak.

Prema njegovom objašnjenju, suština ovoga što se danas dešava jeste u tome što je kosovska Vlada, jednostrano tumačeći sporazum s našom Vladom iz 2016. godine, "dakle s Vučićem, Dačićem, Petkovićem i Markom Đurićem", protumačila da uvodi reciprocitet prema svim srpskim tablicama.

Radi se o reciprocitetu, ocenio je Stefanović, jer je to bilo predviđeno u Sporazumu iz 2011. godine za tablice s Kosova i Metohije, koje su koristili mahom građani albanske nacionalnosti, a koje su imale kosovski grb i zastavu.

"Naša vlast nije uspela da napravi dogovor koji bi važio duže od pet godina i taj dogovor je sada istekao, što je Priština iskoristila i rekla da taj dogovor više ne važi", smatra zamenik predsednika SSP. (kraj) zvs/mr/nm

Share: