Priština demonstrira silu

21:26 23. 09. 2021. FoNet

BRNJAK - Predsednik Srpske liste Goran Rakić obišao je građane na prelazu Brnjak i pozvao "Prištinu i međunarodne organizacije da dođu i da se uvere" da nisu tačne izjave da nije bilo napada na Srbe i da oni nisu pretučeni na Brnjaku, objavio je portal Kosovo onlajn.

Rakić je rekao da okupljeni građani traže slobodu kretanja koja im pripada po evropskim pravima, a Prištinu i prevashodno međunarodnu zajednicu je zamolio da se uključe i što pre zakažu dijalog, jer, dodao je, kada nema dijaloga, dođe do sukoba.

"Stižemo sa Jarinja gde je situacija relativno mirnija i stabilnija nego ovde. Danas sam dobio informaciju da su ovde specijalne jedinice Rosu pretukle trojicu Srba koji su samo pokušavali da zarade za parče hleba i prehrane svoje porodice", izjavio je Rakić i naveo da su dvojica (pretučenih) trenutno u bolnici u Kosovskoj Mitrovici. 

Prema njegovim rečima, uprkos tvrdnjama komandira specijalne jedinice Rosu da ljudi mogu slobodno da prolaze, jedna žena koja je trebalo da primi terapiju nije mogla da prođe, jer ljude maltretiraju pitanjima gde su pošli, a nad nedužnim narodom demonstrira se sila. (kraj) dar/dep/dpv

Share: