Zahvalnost Kubi i Kamerunu

01:41 25. 09. 2021. FoNet | Velimir Ilić

NJUJORK - Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković razgovarao je u Njujorku sa kubanskim kolegom Rodrigezom Pariljom i zahvalio na doslednom stavu o poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta država članica UN i nemešanju u unutrašnja pitanja drugih država i podršci Srbiji u međunarodnim organizacijama, saopštilo je Ministarstvo.

Selaković je konstatovao da postoji veliki prostor za unapređenje saradnje Srbije i Kube u oblasti nauke, turizma, zdravstva, poljoprivrede, zaštite životne sredine, kulture i obrazovanja.

On je izrazio očekivanje da će Kuba, kao jedana od država koje su osnovale Pokreta nesvrstanih zemalja (PNZ), biti predstavljena na visokom nivou na obeležavanju 60 godina od prve konferencije PNZ u Beogradu.Selaković je razgovarao i sa ministrom spoljnih poslova Kameruna Lženom Mbelom, te izrazio zadovoljstvo što će on predvoditi delgaciju Kameruna u Beogradu na 60. godišnjici prve konferencije Pokreta nesvestanih i ocenio to kao priliku za reafirmaciju tih vrednosti. (kraj) vip/dpv

Share: