Verna Srbija i večna deca

14:13 26. 09. 2021. FoNet | Anđelija Stojković

NOVI SAD - Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je na ceremoniji primopredaje opreme dobrovoljnim vatrogasnim društvima koja je nabavljena sredstvima MUP,-a da je vrlina pripadnika tih društava spremnost da pomognu bez nagrade, slave i časti i da je Srbija moćna onoliko koliko su snažni i jaki ljudi spremni da budu tu kada je nevolja.

"Onaj ko je spreman da žrtvuje sebe i svoje vreme, koji se priprema da pomogne drugima ne tražeći čast kada se bori s požarima, nevoljom, poplavom, biće tu i kada Srbiji bude teško, najteže, i kada joj ugroze mir i bezbednost, kada joj ugroze sigurnost", rekao je Vulin u Novom Sadu.

On je istakao da danas u prestonici severne srpske pokrajine ne može da ne misli na braću na Kosovu i Metohiji kojima "otimaju pravo da postoje, da traju, da žive u Srbiji koju su izabrali svojim rođenjem, svojom verom i nacijom".

Kako kaže, buduća vremena pokazaće i dokazati "da je Srbija večna onoliko koliko su joj deca verna".

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević istakao je da dobrovoljna vatrogasna društva imaju vekovnu tradiciju, da su se menjale vlasti i društveno-politička uređenja, a da su ona uvek bila tu - na istom zadatku. (kraj) vbr/and/nm

Share: