Očekivanja od UN i KFOR

14:03 11. 10. 2021. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Od Ujedinjenih nacija se očekuju blagovremene, adekvatne i vidljive reakcije na brojne incidente, provokacije i jednostrane akte Prištine kojima se krši Rezolucija Saveta bezbednosti UN 1244 i ugrožavaju prava Srba, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Nikola Selaković su razgovoru s pomoćnikom generalnog sekretara UN Miroslavom Jenčom.

Srbija se dosledno i u kontinuitetu zalaže za poštovanje principa međunarodnog prava i rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244 i statusne neutralnosti međunarodnog prisustva na Kosovu i Metohiji, poručio je Selaković koji se sa Jenčom sastao na marginama skupa povodom 60. godišnjice prve konferencije Pokreta nesvrstanih zemalja.

On je rekao da je za Srbiju kontinuirano razmatranje pitanja Kosova i Metohije u Savetu bezbednosti UN od suštinskog značaja, kako bi međunarodna zajednica bila redovno i transparentno informisana o događajima na terenu, posebno ako se u obzir uzmu stalna nastojanja Prištine da destabilizuje situaciju. (kraj) vbr/ivt/dj

Share: